Голяма сделка разтърси НБА дни преди затварянето на трансферния прозорец, след като Сакраменто реши да се разсели с лидера си ДеМаркъс Къзънс. 

До скоро ръководството на Кралете твърдеше, че центърът ще остане, а и самият той бе изразил подобно намерение. Сега обаче той ще бъде пратен в Ню Орлийнс, където ще се събере със суперзвездата на Пеликанс Антъни Дейвис. Твърди се, че Къзънс е останал шокиран от случващото се. 

Заедно с него към Луизиана ще поеме и крилото Омри Каспи, а в замяна Сакраменто получава новобранеца Бъди Хийлд, опитните Тайрик Еванс и Лангстън Галоуей, както и избори от първия и втория кръг на Драфта през 2017-а. Все още размяната не е официализирана, но се очаква това да се случи съвсем скоро. 

Къзънс прави най-добрия сезон в кариерата си с по 27,8 точки, 10,6 борби и 4,8 асистенции, но остава известен с проблемния си характер и сега ще бъде любопитно как ще се сработи с Антъни Дейвис и дали това ще превърне Ню Орлийнс в отбор от плейофите. 

С раздялата Сакраменто на практика тръгва в нова посока, като се очаква отборът да започне да губи мачове в стремежа да увеличи шансовете си за по-висок избор от Драфта през лятото. 

Пеликаните пък се уверени, че ще могат да накарат Буги, както е известен Къзънс, да преподпише с тях още през лятото, когато му предложат 180 милиона долара за 5 години. Настоящият му контракт е до края на сезон 2017-18, когато става свободен агент. 

Сделката със сигурност може да размести пластовете в Западната конференция, където в момента Ню Орлийнс са 11-и с баланс 23-34, но са близо до 8-ия Денвър, който е с 25-31.