Лос Анджелис Лейкърс ще извади от употреба и двата номера, с които игра легендата на тима Коби Брайънт, обявиха от отбора. 

Гардът носи №8 и №24 в 20-годишната си кариера и ще бъде почетен на почивката на двубоя срещу Голдън Стейт Уориърс на 18-и декември. 

Той вкара 33 643 точки с екипа на Езерняците, които го поставят на трето място във вечната класация и помогна за спечелването на 5 титли. 

Коби записа по 10 сезона с двата номера, като с първия стана шампион 3 пъти, а с втория два пъти. С №24 два пъти бе МВП на финалите и 10 пъти бе избран за Мача на Звездите срещу 8 пъти с №8. 

„Като дете, докато растях в Италия, винаги мечтаех екипът ми да виси на тавана на залата на Лейкърс, но не съм си представял, че два ще бъдат изложени там. Това е невероятна чест“ заяви Коби. 

Той ще бъде 10-ият играч в историята на отбора, чийто номер е ваден от употреба. Преди него тази чест бе оказана на Уилт Чембърлейн (№13), Елджин Бейлър (№22), Гейл Гуудрич (№25), Меджик Джонсън (№32), Карим Абдул Джабар (№33), Шакил О’Нийл (№34), Джеймс Уърти (№42), Джери Уест (№44) и Джамал Уилкс (№52).