В ЛА Лейкърс не знаят как да тренират Лонзо Бол, обяви в типичния си стил бащата на играча ЛаВар, заради когото цялата Лига се е настроила срещу баскетболиста. 

Бол-старши е известен с непрекъснатите си оплаквания и хвалби и на практика отправи критика към треньора Люк Уолтън, въпреки че Лонзо има 30% успеваемост при стрелбата си досега през сезона. 

„Те са твърде меки към него и не знаят да го тренират. Аз зная какво е необходимо и просто му казвам да вземе победата. Единственият проблем, който имам са загубите” коментира ЛаВар. 

Избраният под №2 от Драфта играч има по 9 точки, 7 борби и 7 асистенции средно на мач през сезона и тази нощ отново успя едва в 3 от 13 изстрела от полето, като приключи с 8 точки и 13 овладени топки при трудната победа над Чикаго със 103:94. 

Биковете водеха с 14 точки на почивката и с 19 малко след подновяването на играта преди калифорнийци да се събудят и да спечелят второто полувреме с 61:38, а с това и победата. Другият новобранец Кайл Кузма отново бе страхотен, като наниза 22 точки, Кентавиъс Колдуеул-Поуп вкара 11 от своите 21 в последната част, а Брандън Инграм се отчете със 17. 

Успехът позволи на Езерняците да подобрят актива си до 8-10, докато Чикаго остава на дъното в Лигата с едва 3 победи от 15 мача до момента.