Една от суперзвездите в НБА – Янис Антетокумпо предложи на спаси треньора си в Милуоки Бъкс Джейсън Кид, който обаче в крайна сметка бе освободен. 

„Той ми се обади и ми каза – Тренер, не е правилно това, което искат да направят. Какво мога да направя, за да ти помогна? Аз просто му отговорих, че единственото, което може да направи е да каже истината” разкри Кид. 

15 минути по-късно той е бил осведомен, че губи позицията си, след като ръководството е преценило, че не използва достатъчно потенциала на отбора. Елените бяха с баланс 23-22 и заемаха едва 8-ото място на Изток, въпреки силната игра на Янис и идването на Ерик Бледсоу. 

Кид, който е номиниран за приемане в Залата на Славата и бе един от най-добрите плеймейкъри в историята, изкара 3 сезона и половина начело на Милуоки, като постигна баланс 139-142 в редовния сезон и 4-8 в плейофите, където съставът на два пъти отпадна в първия кръг под негово ръководство. 

Временно тимът ще бъде воден от Джо Прънти, който вече дебютира с победа след 109:105 срещу Финикс. Антетокумпо пропусна сблъсъка заради проблем в коляното, то Крис Мидълтън вкара 35 точки, а Ерик Бледсоу добави 32 за ценния успех на Елените.