Баскетболистите на България изпуснаха още един мач от световните квалификации, след като отстъпиха във Финландия със 70:75. 

След като в петък паднаха драматично от Чехия, сега хората на Любо Минчев не успяха да реализират нито една точка в последните 5:39 минути, което помогна на скандинавците да затворят двубоя със серия от 10:0. 

Поражението намали сериозно шансовете на България да продължи напред, след като отборът е последен в групата си с баланс 1-3. Исландия и Финландия са с по 2-2, след като исландците изненадващо биха Чехия със 76:75 и нанесоха първо поражение на лидера в групата, който все пак остава на върха с 3-1. 

Българите водеха със 70:65 по-малко от 4 минути преди края, след като наваксаха изоставане от 10 точки на почивката. След това обаче направиха някои лоши нападения, а с тройки на Хъф и Койвисто финландците преобърнаха нещата. 

Националите продължиха да пропускат отворени стрелби, което направи задачата им много трудна. Успешен пробив на Джамар Уилсън направи преднината на домакините 3 точки. 

Станимир Маринов пропусна да изравни с далечна стрелба 7 секунди преди края и това окончателно гарантира победата на финландците, която Уилсън гарантира от наказателната линия с два точни опита. 

Александър Везенков реализира 28 точки за нашите, но получи твърде малка подкрепа. Най-голямата разлика в статистика бе в борбите, където домакините превъзхождаха с 45-33, като овладяха 17 топки в нападение.