Баскетболистите на Юта продължиха с отличното си представяне и вече са само на победа от втория кръг на плейофите в НБА. 

Рано тази сутрин новобранецът Донован Мичъл наниза 33 точки, Джо Ингълс добави 20 и Джазмените сразиха звездния тим на Оклахома Сити със 113:96, за да дръпнат с 3-1 победи преди мач №5, който ще бъде в залата на Тъндър. 

Серия от 20:3 в края на втората и началото на третата четвърт даде аванс на Юта от 67:52 и до края домакините не бяха застрашени. Те бяха считани за аутсайдер в сблъсъка, но сега са близо до крайната победа. 

„Едно от нещата, които се опитваме да правим през целия сезон е да създаваме позиции за чисти стрелби. Ясно е, че няма как да реализираме всичките, но една част ще бъдат точни и този път влязохме в добра серия през второто полувреме“ заяви треньорът Куин Снайдър. 

Пол Джордж отбеляза 32 точки за Тъндър, Ръсел Уестбрук добави 23 и 14 борби, но направи само 3 асистенции, като общо в мача гостите имаха едва 10. Кармело Антъни пък отново нямаше ден в стрелбата – 5 от 18 за 11 точки, а целият тим на ОКС вкара едва 5 тройки от 26 опита, докато домакините нанизаха 12 от дистанция.