След равностойно пълно полувреме баскетболистите на Хюстън решиха, че е крайно време да покажат на Минесота, защо бяха №1 след редовния сезон. 

Ракетите нанизаха 50 точки в третата четвърт поведоха с 31 точки и спечелиха мача със 119:100, за да поведат с 3-1 в серията, която може да приключи в Тексас в следващия двубой. 

„Просто всичко се получи“ обясни треньорът Майк ДиАнтони, чийто тим остана само на точка от рекорда за най-много точки в плейофен двубой, който се държи от ЛА Лейкърс срещу Детройт през 1962-а година. 

Джеймс Хардън и Крис Пол вкараха общо 37 точки, като само Брадата завърши с 22 от своите 36 и имаше повече от целия тим на Вълците, който бе с 20. Така той подобри клубния рекорд на Хаким Олайджуон за най-много точки в една част (18) поставен срещу Юта през 1995-а. 

Ракетите нанизаха 9 тройки от 13 опита пред периода, като общо стрелбата им от игра бе 14 от 23. Освен това вкараха всичките си 13 изстрела от линията. „Не знам какво стана. Трябва пак да гледам тези минути. Явно обаче влязохме в ритъм“ заяви Крис Пол, който помогна с 25 точки. 

„Ние правим именно това – стреляме много и този път изстрелите ни започнаха да се получават“ заяви Хардън, чийто тим водеше с 50:49 на почивката. Клинт Капела се отчете с 14 точки и 17 борби, а Ерик Гордън отбеляза 18 от пейката.