Реал Мадрид отново е баскетболният крал на Испания. Белите спечелиха 34-ата си титла, след като победиха Баскония с 96:85 като гости и затвориха серията с 3-1 победи. 

Във Витория двата тима изиграха още един оспорван мач, в който гонитбата в резултата бе непрекъсната. Домакините дръпнаха с няколко точки в началото, но още във втората четвърт Реал излезе напред, а след това съумя да поддържа преднина, макар и минимална. 

В последната четвърт баските опитаха всичко по силите си и в един момент намалиха пасива си до 3 точки. Тогава обаче на сцената излезе Лука Дончич, който наниза фантастична тройка и това до голяма степен пречупи домакините, които не успяха да постигнат обрат. 

Ветеранът Руди Фернандес изигра невероятен мач за победителите, като се отчете с 27 точки, от които 6 тройки от 9 опита и взе наградата за МВП на финалите. Факундо Кампацо пък добави 17 точки и 7 асистенции, а Густаво Айон вкара 14 точки. За домакините Родриг Бобоа реализира 19, а Торнике Шенгелия 16 точки. 

Така Реал завърши кампанията по страхотен начин, след като преди месец спечели и Евролигата. Това обаче най-вероятно бе последният мач на младока Лука Дончич, който се очаква да продължи кариерата си в НБА, ка то бъде избран сред първите 5 от предстоящия драфт.