Голямата сделка в НБА e факт! Американските медии съобщиха, че Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс са се разбрали за Кауай Ленърд, което след това бе потвърдено и от отборите. 

Лидерът на Шпорите ще замине за Канада заедно със стрелеца Дани Грийн, а в замяна тексасци ще получат водещият играч на Торонто ДеМар ДеРозън, резервата Якоб Пьолтл и избор от първия кръг на Драфта през 2019-а. 

Твърди се, че двата тима са водили разговори през последните две седмици, като са били обсъдени различни варианти преди да се стигне до този, който е бил приет и който не изглежда особено добър за нито един от двата тима. 

Според информациите обаче, нито Ленърд, нито ДеРозън са останали доволни от равръзката на сагата, която продължи няколко месеца, но все пак ще завърши с трансфера на крилото, който не искаше вече да играе за Сан Антонио. 

Дори ДеРозън е получил уверение, че няма да бъде участник в евентуална сделка, което го накара да напише в Инстаграм. „Казаха ми едно, а направиха съвсем друго. В тази игра няма лоялност”, с което на практика потвърди сделката. 

Той има да получава още 83 милиона долара по 3-годишния си контракт, от който все пак последният сезон е негова опция. 

Рискът изглежда много по-голям за Раптърс, тъй като Ленърд иска да играе за Лейкърс и през следващото лято се очаква да се откаже от последната си година от договора и като свободен агент да премине при Езерняците.