Както се очакваше, легендата на НБА Дирк Новицки удължи договора си с Далас за още един сезон. 

Германецът преподписа официално и така ще запише 21-ата си кампания с екипа на Маверикс, което е абсолютен рекорд от играч да носи екипа само на един тим. 

40-годишният баскетболист ще получи само 5 милиона долара като заплата и заяви, че не знае дали това ще бъде последният му сезон. „Мисля, че на тази възраст не трябва да мислиш прекалено напред. Клише е, но нека да видим какво ще се случи през следващата кампания“. 

Дирк се наслади на впечатляваща кариера отвъд Океана, като в момента е 6-и при най-добрите реализатори в историята с 31 183 точки и му трябват още само 237, за да изпревари Уилт Чембърлейн за 5-ото място. 

През миналия сезон минутите му естествено бяха сериозно намалени, но въпреки това той записа средно по 12 точки и 5,7 борби на мач. Очаква се през новата кампания той да служи като ментор на привлечения от Драфта талант Лука Дончич. 

„Все още се наслаждавам да се състезавам и да се боря. Ако бях загубил желание за това, тогава определено трябваше да спра“ заяви след края на кампанията Новицки и определено ще бъде интересно как ще се справи с младите таланти, доста от които могат да му бъдат синове.