Американският президент Доналд Тръмп влезе в задочна полемика с най-голямата звезда в Националната баскетболна асоциация (НБА) Леброн Джеймс. Това се случи след гостуването на спортиста в шоуто на Дон Лемън по CNN. Тръмп постави под съмнение интелигентността на Джеймс с коментар в "Туитър".

"Леброн Джеймс току що беше интервюиран от най-глупавият човек по телевизията Дон Лемън. Той направи Леброн да изглежда умен, което не е толкова лесно. В крайна сметка аз харесвам Майк", написа американският президент.

Телевизионният водещ Лемън и Джеймс са едни от най-големите критици на Тръмп. С репликата "Аз харесвам Майк" пък Тръмп прави препратка към вечния спор дали Джеймс е най-добрият играч в историята на НБА или Майкъл Джордан.

Баскетболистът, който наскоро премина в "Лос Анджелис лейкърс" гостуваше в шоуто на Лемън по повод своята инициатива да основе училища за деца, които растата в рискова обстановка в родния му град Акрън в Охайо. По време на интервюто Джеймс разкритикува Тръмп, че използва спорта, за да разединява хората.

"Спортът никога не е разделял хората, а напротив – обединява ги. Тръмп обаче опитва да го използва за други цели", каза Джеймс, цитиран от "Дневник".

През миналата година американският президент атакуваше яростно състезателите от Националната футболна лига (НФЛ), които протестираха при изпълнението на химна. Тръмп призова за уволнението им, наричайки ги "кучи синове".

По време на изборите за президент през 2016 г. пък Джеймс застана зад кандидата на демократите Хилъри Клинтън. Той дори нарече Тръмп "задник" през септември 2017 г., когато държавният глава оттегли поканата си към шампионите в НБА "Голдън стейт уориърс" да посетят Белия дом.

"Да отидеш в Белия дом е истинска чест, докато този човек не се настани там", каза тогава Джеймс.