Още един голям трансфер в НБА може да стане факт съвсем скоро, тъй като се твърди, че Джими Бътлър е поискал да бъде трансфериран от Минесота. 

Това се е случило на среща на крилото с треньора и президент Том Тибодо, на която се очакваше от тима да се опитат да го убедят да преподпише с тях и да изчистят проблемите с него, но сега това явно няма да се случи. 

Според ESPN Бътлър не се разбира с младата звезда на Вълците Карл-Антъни Таунс и поради тази причина неговото желание е да бъде пратен в друг отбор. Засега не е ясно дали Минесота планира са удовлетвори молбата, но предпочитаните дестинации са Бруклин Нетс, Ню Йорк Никс и ЛА Клипърс. 

Играчът има още година от договора си, като следващото лято може да преподпише с Вълците срещу 190 милиона за 5 години, докато всеки друг тим може максимум да му предложи 140 милиона за 4 сезона. 

Ако той обаче е решил твърдо да напусне тима, тогава Минесота ще се принуди да го трансферира, за да получи нещо в замяна, иначе след края на предстоящия сезон ще го загуби без нищо. Отборите, за които се говори, че са в плановете на Бътлър, могат да му предложат максимален контракт през 2019-а. 

През миналата кампания 29-годишният играч записа по 22,2 точки, 5,3 борби и 4,9 асистенции на мач и е считан за отличен както в нападение, така и в защита, така че желаещи да го привлекат със сигурност няма да липсват.