Една от изгряващите звезди в НБА Карл-Антъни Таунс удължи договора си с Минесота Тимбъруулвс за 5 години срещу 190 милиона долара. 

Контрактът влиза в сила от следващото лято и ще продължи до края на сезон 2023-24, като за последната година от него той ще получи 35,7 милиона долара. 

„Сега съм все така развълнуван и както бях, когато бях избран под №1 от Драфта през 2015-а. Обещавам на феновете, съотборниците си и организацията да продължа да следвам визията на човека, който ме избра Флип Сондърс и да се отнасям към неговото желание за победа с уважение и гордост“ заяви Таунс в официално изявление. 

Баскетболистът ще навърши 23 години в средата на ноември има средно по 21,6 точки и 10 борби в кариерата си средно на мач в досегашните 3 сезона, като през последната кампания регистрира сериозно подобрение при стрелбата отдалеч, вкарвайки 42% от опитите си за тройка. 

Таунс е считан за основната фигура, около която Минесота ще гради успешен отбор, особено сега, когато се очаква Джими Бътлър да бъде трансфериран, след като поиска да напусне. 

Според американските медии това вероятно ще се случи съвсем скоро, тъй като собственикът Глен Тейлър иска да се раздели с играча. Това обаче противоречи на мнението на президента на баскетболните операции и треньор Том Тибодо, което води до сериозно напрежение в организацията.