Ветеранът Дирк Новицки ще пропусне началото на сезона в НБА, тъй като още не е напълно възстановен от операцията на глезена, която претърпя през април. 

40-годишният играч все още не е тренирал със съотборниците си и това няма да се случи и по време на турнето в Китай, където Маверикс са на промоционална обиколка. Кампанията започва на 16-и октомври. 

„Ще трябва да минат седмици, а не дни преди да може да играе отново. Има прогрес, но не можем да дадем срок за пълното му възстановяване“ заяви треньорът Рик Карлайл. 

Първоначалните очаквания бяха, че Новицки ще бъде готов за началото на предсезонния лагер, но се получиха усложнения и от 2 седмици насам единственото, което той прави е да стреля. 

Германецът все пак ще запише своя 21-и сезон с екипа на Далас, с което ще подобри рекорда, който в момента споделя с Коби Брайънт по брой кампании с екипа на един и същи отбор. 

Легендата Дирк е 6-и при най-добрите реализатори в историята и по време на кариерата си като цяло не е имал много сериозни травми. През миналия сезон записа участие в 77 мача, в които се отчете с по 12 точки и 5,7 борби за 25 минути на мач.