Баскетболистите на Голдън Стейт искат да зарадват феновете си в Оукланд с още една титла в НБА преди да напуснат града и „Оракъл Орина”, за да се преместят в новата си зала в Сан Франциско. 

В сряда сутринта Уориърс започват новия сезон с домакинство срещу Оклахома Сити и отново са абсолютни фаворити за трофея „Лари О’Брайън”, който вдигнаха на три пъти в последните 4 години. 

„Ние искаме да спечелим заради нашите фенове в Оукланд. Повече от 40 години те са невероятни към нас, така че това определено ни мотивира да ги зарадваме още веднъж” заяви стрелецът Клей Томпсън. 

„Разполагаме с фантастичен тим и атмосферата в двубоите наистина е прекрасна. Всеки път залата е пълна. Спомняйки си емоциите и успехите тук е нещо, което ни кара да искаме да го преживеем отново и именно към това ще се стремим” добави той. 

„Тази година наистина ще бъде специална. Преживяхме толкова много в „Оракъл”. Аз съм неизменно тук, откакто влязох в Лигата, така че това са спомени, които ще пазя винаги. Желанието ни обаче е да оставим наследство и в последния си сезон тук” сподели съотборникът му Стеф Къри.