Баскетболистите на Голдън Стейт започнаха с победа новия сезон, след като надвиха Оклахома Сити със 108:100 в нощта, в която получиха шампионските си пръстени и вдигнаха шампионското знаме в „Оракъл Арина“. 

На специална церемония комисионерът Адам Силвър връчи наградите на звездите, като пръстените бяха спуснати от тавана на залата по специален начин. Освен това те са изработени така, че горната им част да може да се обръща. Синята страна включва 74 сапфира, а бялата 74 диаманта, като на всеки играч е гравирано името и номера, както и емблемата на отбора. 

„Миналата година пътуването бе невероятно, така че нека да се насладим напълно на този момент“ обърна се Стеф Къри към феновете, след което се хвана за работа и наниза 32 точки, от които 5 тройки, за победата срещу Тъндър. Кевин Дюрант добави 27 точки, 8 борби и 6 асистенции за трудния успех. 

„Не изглеждахме както трябва, но това не е изненада. Трябват ни още две седмици, за да навлезем във форма“ заяви треньорът Стив Кър, чийто тим водеше с 99:97 по-малко от 2 минути преди края, но Къри вкара от средно разстояние и беше фаулиран, а след кош на Стивън Адамс, Кевон Луни добави 2 точки за 104:99. Пропуск на Денис Шрьодер от дистанция бе последван от кош на Дюрант и всичко бе решено. 

Пол Джордж водеше Гръмотевиците, като отбеляза 27 точки. Шрьодер се отчете с 21, но като цяло Оклахома Сити нямаше ден в стрелбата, успявайки само в 36% от опитите си от игра. Ръсел Уестбрук липсваше, тъй като се възстановява от операция на коляното, но се очаква скоро да се върне.