Кауай Ленърд записа 24 точки и 12 борби в първия си състезателен мач от 9 месеца, за да помогне на Торонто да спечели със 116:104 срещу Кливланд на старта на сезона в НБА. 

Крилото бе аплодиран бурно от феновете на Раптърс през цялото време и се отчете със солидни 37 минути на паркета, успявайки в 9 от 22 стрелби от игра, въпреки че пропусна първите си 3 опита. 

„Чувствах се добре, здрав съм и се радвам, че успяхме да победим и феновете определено ми дадоха още повече енергия” заяви Ленърд, след като канадците контролираха мача от самото начало.  

Кайл Лаури реализира 27 точки, като пропусна само 2 от 12-те си опита от игра, а освен това добави и 8 асистенции. Канадският тим пък спечели за 6-и път поред на старта на сезона. 

В същото време ДеМар ДеРозън, който отиде в Сан Антонио по сделката за Кауай, реализира 28 точки, за да изведе Шпорите до триумф над Минесота със 112:108. Ламаркъс Олдридж добави 21 точки и 19 борби за тексасци, които са налегнати от контузии, но въпреки това се справиха добре. 

ДеРозън реализира ключовия кош срещу Джими Бътлър за 110:108 32 секунди преди края, а след това гарантира успеха с два наказателни изстрела. Крилото на Вълците, който иска да бъде трансфериран, се отчете с 23 точки, а Карл-Антъни Таунс, който трябва да бъде лицето на организацията, остана само с 8, след като имаше проблеми с нарушения.