Александър Везенков вкара два важни коша в последните 3 минути, за да помогне на Олимпиакос да победи Баскония като гост с 85:80 в Евролигата. 

Българинът завърши с 4 точки, но те бяха много важни, тъй като първо отбеляза за 75:68, точно когато домакините успяха да заличат голяма част от изоставането си, а след това вкара отново от средно разстояние за 81:73 минута и 37 секунди преди края. 

Баските успяха да намалят пасива си само на 3 точки, но Олимпиакос ударжа и записа втори триумф от началото на сезона. Везенков записа 15 минути на паркета, като добави още 2 борби и 1 асистенция, като отново бе полезен.  

Гръцкият тим водеше почти през цялото време, като в третата четвърт преднината достигна 19 точки, а последната започна с аванс от 15. Щурмът на домакините се оказа закъснял и те допуснаха първа загуба. 

Сръбският център на Олимпиакос Никола Милутинов бе над всички с 23 точки и 11 борби, при коефициент на полезност от 33, а още четирима играчи на гостите завършиха с двуцифрен актив. 

В други мачове от кръга Фенербахче взе втора победа след 93:85 срещу Химки, Реал Мадрид обърна Олимпия Милано като гост с 91:85, въпреки че губеше с 15 точки след първата четвърт, а Жалгирис срази Анадолу Ефес на турска земя с 93:79.