Побойниците от Лейкърс и Хюстън очаквано бяха наказани здраво от НБА заради сбиването в края на мача между двата тима вчера. 

Брандън Инграм получи 4 мача, Ражон Рондо 3, а Крис Пол няма да играе в 2 срещи, като за тези мачове тримата няма да получат заплатата си, което означава, че ще загубят доста солидни пари. 

Крилото на Езерняците е санкциониран най-сериозно заради агресивния си действия и затова, че е бил в основата на създалото се меле, като е атакувал и един от съдиите и ударил Джеймс Хардън. Гардът на калифорнийци получава 3 двубоя заради ударите срещу Крис Пол и затова, че го е наплюл, а плеймейкърът на Ракетите заради провокацията си  с пръст в лицето на Рондо и заради ударите срещу противника си. 

„Поучаваме се от случилото се и продължаваме напред. Обсъдихме случилото се и всеки ще си вземе необхоидимите поуки. Целта обаче е да сме позитивни и да се стремим да се подобрим на паркета“ заяви философски треньорът на Лейкърс Люк Уолтън. 

„Ние разгледахме внимателно всяка една ситуация и наложихме наказанията по преценка кой какво прави. Кой започва, кой провокира, колко опасно е случилото се. За пореден път обаче сме категорични, че такива сбивания не са допустими в нашата лига“ заяви вицепрезидентът по баскетболните операции на НБА Кики ВанДеУей.