В шампиона на НБА Голдън Стейт има сериозно напрежение, съобщава ESPN. Подобно нещо се случва за първи път, откакто Уориърс доминират в Лигата и спечелиха 3 титли от 4 поредни финала, които изиграха. 

Причината е случилото се при загубата от ЛА Клипърс. Тогава в последните секунди на редовното време при равен резултат, Дреймонд Грийн задържа топката с идея да атакува сам, вместо да подаде на Кевин Дюрант, който искаше топката. Той обаче не успя да стигне до изстрел, тъй като съперникът го спря, а в продължението шампионите загубиха със 116:121. 

Дюрант се ядоса от решението на съотборника си и двамата размениха гневни реплики веднага след случилото се, а според информациите след това и в съблекалнята е имало кавга, като останалите играчи също не са били доволни от Грийн. Не се е стигнало до сбиване, но ситуацията е била доста напрегната. 

Дреймонд, който е известен с това, че е много емоционален, се защитил и в резултат се стигнало до размяна на реплики на висок глас. Днес администрацията на Голдън Стейт опитвала по всякакъв начин да разсее напрежението, като се очаква да се види в следващите мачове дали нещата са се успокоили.