Емоционалният лидер на Голдън Стейт Дреймонд Грийн бе наказан с един мач от клуба, заради скандала в края на мача срещу ЛА Клипърс вчера. 

Баскетболистът се сдърпа сериозно с Кевин Дюрант и съотборниците си, които го обвиниха в неправилно отиграване, което доведе до голямо напрежение в тима. 

В резултат генералният мениджър Боб Майърс и треньорът Стив Кър взеха решение да санкционират играча с един мач за непристойно поведение, което на практика означава, че губи 120 000 долара от заплатата си. 

„Ние просто преценихме, че предвид случилото се трябва да действаме по този начин. Вярвам обаче, че можем да продължим напред без проблеми, защото такива неща са част от живота в НБА“ заяви Майърс. 

Грийн пропусна победата над Атланта със 110:103 тази сутрин, а Кевин Дюрант, който завърши с 29 точки в мача, отказа да коментира повече случилото се. 

„Станалото-станало. Нещата обаче остават вътре в отбора. Не искам да създавам сензации. Сега трябва да играем баскетбол и да гледаме напред“ коментира крилото. 

Американските медии обаче са много любопитни дали този скандал няма да развали атмосферата в Уориърс, след като Грийн е считан за една от най-важните фигури в съблекалнята на отбора и дали конфликтът му с Дюрант няма да се задълбочи. 

Иначе в другите два мача от деня Хюстън нанесе 4-а поредна загуба на Денвър, след като спечели като гост със 109:99, а Кливланд взе втори успех след 113:89 срещу Шарлът у дома.