ЛеБрон Джеймс наниза 44 токи, за да излезе 5-и в ранглистата на най-добрите реализатори в историята на НБА при победата на ЛА Лейкърс над Портланд със 126:117. 

Кош с нарушение в последната четвърт даде възможност на Краля да надмине легендата на Езерняците Уилт Чембърлейн и вече има 31 425 точки в кариерата си. Той се отчете още с 10 борби и 9 асистенции в мача. Следващият в списъка е идолът му Майкъл Джордън с 32 292. 

Езерняците спечелиха за 5-и път в последните си 6 мача, за да подобрят актива си до 8-6, докато Трейл Блейзърс се влошиха до 10-4, но така или иначе надминават очакванията. Все пак те загубиха в Ел Ей за първи път от февруари 2013-а, след което имаха 9 поредни победи. 

Гостите водеха с 13 точки в средата на втората четвърт, но загубиха  аванса си още до почивката, след серия от 27:10 за домакините. След това калифорнийци показаха добра игра в нападение, за да се откъснат в началото на последната част и да стигнат до триумфа. 

Лошата новина бе контузията на Ражон Рондо, който се е оказал със счупена ръка и няма да играе няколко седмици. При това положение се очаква повече игрово време да получи Лонзо Бол, който от началото на сезона обаче, изобщо не е убедителен в представянето си.