За първи път  през сезона Александър Везенков не записа нито секунда в мач от Евролигата, а неговият Олимпиакос падна драматично със 72:73 от Фенербахче у дома в мач от 7-ия кръг. 

Българинът бе единствен от гръцкия състав, който не взе участие в мача, а след загубата червено-белите влошиха баланса си до 3-4, като всичките им загуби са в последните 5 мача. 

Двубоят мина през непрестанна гонитба в резултата и чести смени на водачеството, като очаквано се реши в самия край. Коста Слукас, който вкара 20 точки за турсия тим, реализира тройка за 73:69 малко повече от минути преди края, но Костас Папаниколау върни трите точки. 

Никола Калинич не успя за гостите в ответната атака и така домакините получиха още един шанс, но стрелбата от средно разстояние на Найджъл Уилямс-Гос не бе точна, а Никола Милутинов не успя да направи и добавка. С победата Фенерите, които играха без лидера си Ян Весели, се подобриха до 6-1. 

Иначе за отбелязване е първата победа на Будучност за сезона, след като черногорците сразиха Баскония с 99:84. Те  поставиха рекорд на турнира, като реализираха 21 тройки от само 34 опита и се насладиха на заслужен триумф. Загубата бе 5-а в 7 срещи за баските. 

В другите два мача шампионът Реал неочаквано трудно победи Химки със 79:74, за да остане без загуба при 7-0, а Олимпия Милано спечели с 98:92 гостуването си на Дарушафаак и се подобри до 5-2.