Както се очакваше престоят на Кармело Антъни в Хюстън приключи, след като тимът обяви, че ще се раздели с ветерана, който записа само 10 мача за отбора. 

Слухове за това се появиха още преди дни, след като той не взе участие в последните мачове. Официалната версия бе, че е болен, но всъщност още миналата седмица е взето решение, че няма да участва в мачовете. 

На този етап 34-годишният баскетболист остава в тима, но без да играе, докато агентите му му търсят нов отбор. Според правилата той не може да бъде трансфериран чрез сделка до 15-и декември, като се очаква когато се намери решение за бъдещето му, да бъде освободен и да подпише с нов тим. 

„След дълги вътрешни дискусии взехме решение да се разделим с Кармело Антъни. Той показа отдаденост и желание, докато бе част от тима и прие всяка роля, която му бе отредена от треньора. За съжаление обаче, влиянието му не бе такова, каквото очаквахме и затова преценихме, че е най-добре да се разделим“ заяви  генералният мениджър на тексасци Дарил Моури. 

Кармело записа по 13,4 точки за 29 минути на паркета, но успеваемостта му при стрелбата бе едва 40%. Хюстън стартира лошо и въпреки че напоследък се подобри и спечели 5 от 7 мача, балансът на тима е едва 6-7.