Баскетболистите на Хюстън постигнаха най-голямата си победа за сезона, след като отнесоха Голдън Стейт със 107:86 у дома и подобриха актива си до 7-7. 

Успехът дойде само часове, след като от отбора потвърдиха, че се разделят с Кармело Антъни. Успехът бе 6-и в последните 8 срещи и явно кризата от началото на кампанията е преодоляна. 

Това бе първи мач между двата тима от драматичния финал на Запад през пролетта, в който калифорнийци спечелиха с 4-3. Шампионите отново бях без Стеф Къри, а завръщането на Дреймонд Грийн след наказание нямаше никакъв ефект. 

Той остана без точка, като се отчете с 5 борби и 5 асистенции, но и 5 грешки. Преди двубоя играчът заяви, че няма да се промени и ще продължи да бъде все така емоционален, но явно скандалът с Дюрант е оставил отпечатък. 

„Мисля, че психологически сме наранени. Духът на тима не бе на ниво и трябва да си го върнем. Сезонът е дълъг, но е необходимо да преодолеем този труден момент“ отчете треньорът Стим Кър. 

Джеймс Хардън завърши с 27 точки за Хюстън, като тексасци поведоха с 13 точки след 3 четвърти и започнаха последната със серия от 12:2, за да си осигурят успеха. Гостите вкараха едва 4 тройки от 18 опита и влошиха баланса си до 12-4. 

В другите два мача от деня Денвър спря серията си от 4 поредни победи след 138:93 срещу Атланта, а ЛА Клипърс надви Сан Антонио със 116:111, за да подобри баланса си до 9-5.