Голдън Стейт Уориърс вече е в реалността, обяви треньорът Стив Кър след третата поредна загуба и 4-а в последните 5 мача на шампионите. 

Те загубиха от Сан Антонио с 92:104 и показаха, че определено са в криза особено след драматичните събития от миналата седмица. 

„Мисля, че мечтахме в продължение  на 4 години и половина, но сега това е истинската НБА и най-трудният период, през който преминаваме. От известно време не сме били в подобно положение, но сега сме в реалността и трябва да преодолеем проблемите“ коментира наставникът. 

Калифорнийци отново бяха без Стеф Къри и Дреймонд Грийн, който преди дни се скара сериозно с Кевин Дюрант и бе наказан от организацията. Сега официалната информация е, че има здравословен проблем с пръст на крака, но Кър вярва, че нещата ще се оправят. 

„Няма причина да се самосъжаляваме. Трябва да се обединим и да започнем да се борим. В този мач го направихме в 24 от всичките 48 минути. Това обаче не е достатъчно. Трябва да си върнем радостта от играта и тогава всичко ще бъде наред“ добави Кър. 

ЛаМаркъс Олдридж поведе Шпорите с 24 точки и 18 борби, за да могат тексасци да спрат серията си от 3 поредни поражения и се подобриха до 8-7. Шампионите пък влошиха баланса си до 12-6 и са в здрава битка в челото на Конференцията.