Националният отбор по баскетбол загуби тежко от Франция с 53:77 в световна квалификация, а с това и шансовете да се класира за Мондиала догодина. 

Петлите си върнаха тъпкано за загубата от нашите в Ботевград преди няколко месеца, като не оставиха съмнение в превъзходството си, за да влошат баланса на България до 4-6. 

Интрига имаше единствено до почивката, когато българският тим се справяше горе-долу добре и изоставаше само с 10 точки – 39:29 за домакините. 

След паузата обаче, французите затегнаха сериозно защитата си, а хората на Любо Минчев нямаха отговор и в последната четвърт тотално рухнаха, като я загубиха с 8:21, за да регистрират много сериозно поражение. 

Французите вкараха само 4 тройки, но пък доминираха в подкошието, като при борбите предимството им бе смазващо при 42-24. Българският тим направи и цели 18 грешки, което го обрече на неуспех. 

Христо Захариев вкара 13 точки, а Станимир Маринов добави 11 за нашите. Селекционерът Любо Минчев излезе с различна стартова петица от обикновено, но играчите които започнаха вкараха едва 12 точки общо, като двама от тях дори не се разписаха. 

Резервата на Франция Якуба Уатара реализира 17 точки за победителите, като всичките 12 играчи, които взеха участие в мача за домакините, отбелязаха кош от игра.