Баскетболистите на Бостън изпитват сериозни колебания от началото на сезона, но тази нощ постигнаха 4-ата си поредна победа и след 128:100 срещу Ню Йорк се надяват, че проблемите са останали в миналото. 

Кайри Ървинг реализира 22 точки преди да напусне с контузия в рамото, като първите информации са, че проблемът не е толкова сериозен. Джейлън Браун добави 21 точки, Ал Хорфърд помогна с 19, а Джейсън Тейтъм вкара 17 за успеха, с който Селтикс подобриха баланса си до 14-10. 

Детелините бяха твърдо решени да си върнат на Никс за загубата от тях у дома преди две седмици и го направиха, като водеха от началото до края и не оставиха съмнение в превъзходството си. 

След загубата от Ню Йорк през ноември Бостън спечели 5 от следващите си 6 двубоя и макар и все още да е едва 6-и в конференцията, може да отправи сериозен поглед към третото място, където за момента е Филаделфия със 17-9. Торонто и Милуоки остават с  добър аванс засега. 

В друг мач Юта срази Хюстън със 118:91, за да запише 4-и успех в 5 срещи. Поражението бе 6-о за Ракетите в последните им 8 двубоя. Портланд пък нямаше проблеми срещу Финикс и след 108:86 записа едва втори успех в 8 двубоя.