Легендата в европейския баскетбол Желко Обрадович се завърна в Атина и постигна победа срещу бившия си тим Панатинайкос, след като Фенербахче срази домакините с 81:69. 

Сърбинът, който бе начело на Детелините в продължение на 13 сезона и ги превърна в доминант в Гърция и Европа, като спечели 5 пъти най-престижния клубен турнир на Стария континент с тях, сега ги разочарова. 

Турският състав бе по-добрият, но все пак ПАО се държеше добре в първите 3 части, след които авансът на гостите бе само 56:52. В последната част обаче, Фенерите заиграха здраво в защита и прецизно в нападение и след 25:17 затвориха мача, за да подобрят баланса си до 10-1 и са еднолични водачи в класирането. 

Никола Калинич наниза 18 точки за гостите, Ян Весели добави 15, а турският тим отбеляза 13 тройки от 21 опита, което бе наистина феноменално. Панатинайкос се влоши до 5-6. 

В другите мачове също бе интересно. Реал Мадрид обърна изненадата Анадолу Ефес с 84:82 на турска земя, след като губеше с 60:74 преди последната част. Густаво Айон обаче вдъхнови шампионите с 20 точки и 11 борби, които се подобриха до 9-2. 

Със същия баланс е и ЦСКА Москва, който отстъпи при визитата си на Баскония със 73:76. Венсан Поарие и Торнике Шенгелия бяха героите за баските.