Александър Везенков вкара 2 точки срещу бившия си тим Барселона, а Олимпиакос спечели визитата си в Каталуния с 69:60 в Евролигата. 

Българинът записа 6 минути и половина в мача, като вкара два наказателни изстрела в края, а взе и 3 борби, 2 от които в нападение. 

Над всички в мача бе центърът на победителите Никола Милутинов, който завърши с 18 точки, 14 борби и коефициент на представянето от 36. 

Така Олимпиакос подобри баланса си до 8-5, докато Барса се влоши до 6-7, като тимът записа 5 загуби в последните си 6 мача, като вече в четирите предишни сблъсъка съставът не успя да вкара повече от 65 точки. 

Голямото дерби на кръга обаче бе в Истанбул, където Фенербахче обърна ЦСКА със 79:75, за да остане еднолично на върха с баланс 12-1. 

Гостите водеха с 48:36 на почивката, но Фенерите започнаха с 16 поредни точки в третата част, за да променят развоя на събитията. ЦСКА дръпна със 7 в последната част, но пропуски в края означаваха загуба и баланс трета загуба в последните 5 мача, като тимът е с баланс 10-3.