ЛеБрон Джеймс напусна с мускулна контузия в слабините в третата четвърт, но това не попречи на ЛА Лейкърс да постигне впечатляваща победа над Голдън Стейт със 127:101, при това като гост. 

Двубоят в Оукланд бе гвоздеят на Коледната програма в лигата и бе очакван с огромен интерес, но интрига имаше до началото на последния период. 

Преди това Езерняците също водеха, но получиха удар, когато Краля се подхлъзна при опит да овладее една топка и получи разтежение и трябваше да напусне. Първоначалните прогнози са, че травмата не е много сериозна, но предстоят тестове. 

„Просто нямаше как да се върна. Усетих дръпване, направих упражнения, за да видя какво е положението, но прецених, че няма да бъда полезен“ коментира ЛеБрон, който завърши със 17 точки и 13 борби. 

Неговото излизане помогна на Уориърс да се доближат до 76:78 по-малко от 3 минути преди края на третата част, но Езерняците завършиха периода със серия от 13:6, за да дръпнат с 9, а след това започнаха последния с 9:1, откъснаха се със 100:83 и не погледнаха назад. 

Кайл Кузма се отчете с 19 точки, младият център Ивица Зубац добави 18 и 11 борби, а от пейката сериозен принос имаха Ражон Рондо с 15 точки и 10 асистенции, както и Джош Харт и Ланс Стивънсън добавили 12 и 11 точки. 

„Те играха спокойно и освободено. Бяха агрисивни, а ние не успяхме да отговорим“ заяви Къри, след като Голдън Стейт реализира едва 41% от стрелбите си и влоши баланса си до 23-12. Лейкърс е с 20-14, като постигна първи успех в Оукланд от 6 години насам.