Фенербахче спечели голямото дерби в Евролигата, което бе повторение на финала от пролетта, след като надви у дома Реал Мадрид с 65:63 в двубой изпълнен с обрати и драма до последно. 

Хората на Желко Обрадович дръпнаха с 22:12 след първата част, но във втората Белите се подобриха и на почивката имаше равенство – 32:32. 

И двата тима играха здраво в защита и това допринесе за ниската резултатност, която се запази и през второто полувреме. След третата част домакините водеха с 48:44, но липсата на племейкъра Костас Слукас се усещаше. 

В последния период Реал взе предимство и водеше с 63:57 по-малко от 2 минути преди края. Марко Гудурич обаче вкара тройка, а след това те взеха няколко борби в нападение и Ян Весели заби за 63:62. 

Трей Томпкинс пропусна за Реал, което даде възможност на домакините и Луиджи Датоме реализира с поднасяне с лявата ръка, а освен това бе и фаулиран, за да направи обрата 6,6 секунди до сирената. При последната възможност Факундо Кампацо пропусна да изравни. 

Така Фенербахче се утвърди на първото място в баланс 14-1, докато Реал е с 12-3. Датоме се отчете със 17 точки за победителите, Ян Весели добави 13, а Марко Гудурич се отчете с 11. За Реал Руди Фернандес вкара 12.