Джеймс Хардън продължава да твори история да влачи Хюстън на гърба си. Тази нощ Брадата отново постигна нещо уникално при победата над Кливланд със 141:113. 

Той записа третия си трипъл-дабъл в последните 6 мача, в който стигна границата от 40 точки, като се отчете с 43, плюс 10 борби и 12 асистенции и стана първият, който постига подобно нещо с 40 точки за по-малко от 30 минути. 

Гардът игра 29 минути и половина, като получи специална помощ от съотборника си Пи Джей Тъкър, който се одръпна при една отскочила топка и я остави на Хардън да я овладее. 

„Ще го заведя на вечеря, на кино, в Европа, навсякъде ще го водя с мен“ заяви с усмивка Хардън, който с това си представяне отново дава сериозна заявка за наградата МВП, която спечели и миналия сезон. 

В последните седмици лидерът на Ракетите е феноменален, като срещу Кавс в 12-и пореден мач реализира поне 5 тройки, като завърши 8 от 16 отдалеч и общо 12 от 24 от игра. Освен това изпревари Ръсел Уестбрук по трипъл-дабъли с поне 40 точки, като вече има 12 такива и пред него е само Оскар Робъртсън  с 22. 

Хардън стига 30 точки вече в 15 последователни срещи и така влезе в компанията на Карим Абдул Джабар, Елджин Бейл и Коби Брайънт (5 пъти), които единствени са го правили преди него. В тези 15 двубоя той има средно по 40,5 точки, а тимът му спечели 12 от тях и се подобри до 24-17, като е твърдо в Топ 8 на Запад.