Александър Везенков напомни за себе си и показа отново, че на него може да се разчита, като вкара 14 точки за победата на Олимпиакос над Химки със 71:57 в Евролигата. 

Напоследък българинът играеше малко, но сега използва шанса, който получи от Дейвид Блат и за 16 минути успя в 6 от 8-те си стрелби, като вкара 2 тройки от 3 опита. Той бе титуляр, като добави 1 борба, 1 асистенция, 2 откраднати топки при коефициент на полезност от 16. 

Това е най-доброто му представяне до момента през сезона, като в предишния мач срещу Химки през октомври, също игра много добре, когато завърши с 13 точки и коефициент от 19. 

Заедно с Папаниколау той бе най-резултатен за своя тим, за който Никола Милутинов се отчете с 13 точки и 7 борби при завръщането си след болест. Червено-белите подобриха баланса си до 12-7 и продължават да преследват място в Топ 4. 

Гръцкият тим дръпна още в началото, а освен това игра солидна защита през цялото време и ограничи съперника едва до 22 точки през първото полувреме. Това бе 7-а домакинска поредна победа за Олимпиакос. 

В други мачове от деня ЦСКА победи трудно Байерн със 77:70, Макаби срази Барселона с 99:83, като водеше с 32 точки преди последната четвърт, а Фенербахче спечели като гост срещу Гран Канария с 82:64 и остава лидер с баланс 17-2.