Филаделфия и Оклахома Сити изиграха истински трилър, в който все пак Тъндър измъкна успех със 117:115 и записа 19-и пореден успех над съперника. 

Сиксърс не са печелили срещу опонента си от 2008-а година, а сега изглеждаше, че са близо да го направят, след като Джими Бътлър открадна топката и поднесе успешно, за да даде аванс на своя тим от 115:113 7 секунди преди сирената. 

Пол Джордж обаче не бе казал последната си дума. Крилото наниза тройка веднага след прекъсването, при което бе и фаулиран от Джими Бътлър, за да осигури триумфа на Гръмотевиците, след като при последната възможност Бътлър не успя да вкара за домакините. 

Мачът ще се запомни и с поредното напрежение между Джоел Ембийд и Ръсел Уестбрук, след като в последните години двамата често се сдърпват. 

Сега се стигна до напражение, след твърдо нарушение на центъра срещу гарда, при което го прати на пода. Уестбрук първоначално остана на паркета известно време, след което бързо се изправи и налетя на съперника. 

„Не знам защо се ядоса. Той изгуби топката, но аз вече бях скочил и се ударихме. В крайна сметка той си има своите чувства, но нямам идея какво мисли“ заяви Ембийд, който завърши с 31 точки, колкото и Джордж за победителите. 

Оклахома Сити е с баланс 27-18, като спечели само два от последните си 7 двубоя и е трети на Запад, докато Филаделфия е с 30-17, като остава на 4-о място на Изток.