Дерик Роуз отново напомни за себе си и показа, защо феновете гласуват за него да бъде част от Мача на Звездите в НБА следващия месец. 

Тази нощ гардът реализира 31 точки, 29 от които през второто полувреме, включително и победния кош, за да изведе Минесота до успех над Финикс със 116:114. 

Той реализира със стрелба от около 6 метра по-малко от секунда преди края и така Вълците постигнаха изключително труден успех, при това след като изоставаха в по-голямата част от двубоя. 

„Пропуснах много, но треньорите и съотборниците ми показаха, че имат вяра в мен и се радвам, че оправдах доверието им“ заяви Роуз, чийто тим е с баланс 22-24 и продължава да се опитва да се изкачи в класирането на Западната конференция. 

Роуз, който бе пред отказване от играта след серия тежки контузии, продължава да има големи шансове да бъде титуляр в Мача на Звездите, след като има преднина от почти 400 000 гласа пред Джеймс Хардън. Пред него при гардовете е само Стеф Къри. 

В другите два мача от нощта ЛА Клипърс изненада Сан Антонио като гост със 103:95 след 27 точки на Тобайъс Харис, а Индиана срази без проблеми Шарлът със 120:95.