„Медисън Скуеър Гардън” често е виждала забележителни представяния от най-големите звезди в НБА. Тази нощ бе ред и на Джеймс Хардън да избухне в „Меката на баскетбола”. 

Брадата наниза рекордните в кариерата си 61 точки и така изравни рекорда на Коби Брайънт по най-много точки от съперник на Никс в мач в Ню Йорк. Освен това той подобри постижението на Уилт Чембърлейн, като удължи серията си от поредни мачове с поне 30 точки на 21. Легендата обаче има още 3 по-дълги такива поредици от 25, 31 и 65 поредни мача с 30 и повече точки. 

„Това е едно историческо място за спорта, а тук феновете са наистина страхотни, така че бе страхотно да мога да направя шоу за тях” заяви Хардън, чийто тим спечели трудно със 114:110. 

Ерик Гордън даде аванс на Ракетите 10 секунди преди края с тройка, а след грешка на домакините, Хардън гарантира успеха с победна забивка 3,8 секунди до сирената, с което тексасци подобриха баланса си до 27-20 и остават твърдо в зоната а плейофите. 

Брадата стреля 17 от 38 от игра, като от тройката бе едва 5 от 20. Добави обаче 22 наказателни изстрела от общо 25 и взе 15 борби, като стана 5-ият в историята с повече от един мач с поне 60 точки. Повече от него имат Елджин Бейлър – 3, Майкъл Джордън – 4, Коби Брайънт – 6 и Уилт Чембърлейн – 32. В последните 5 мача той е вкарал 261 точки, като за нито един кош не е получил асистенция, което е забележително.