Скандали разтърсиха ЛА Лейкърс след загубата от Голдън Стейт Уориърс тази нощ със 101:115. 

Леброн Джеймс не игра в мача заради умора, но въпреки това Езерняците водеха с 81:71 в средата на третата четвърт, преди да се сринат и шампионите да завършат двубоя със серия от 44:20. 

Според ESPN след мача в съблекалнята на тима треньорът Люк Уолтън е критикувал някои от ветераните заради егоистичния им подход във важните моменти и взимането на лоши решения. 

Някои от тях, сред които Майкъл Бийзли и Джавел Макгий обаче му отвърнали, като негодували срещу непостоянната ротация на наставника и се получила доста разгорещена кавга. 

Бийзли, който е известен с избухливостта си, по време на разговора дори използвал обръщението „брато“ към треньора, което съвсем вбесило Уолтън, но в крайна сметка не се е стигнало до по-сериозна конфронтация. 

„Нищо лудо не се случи. Люк каза някои неща, играчите също. Никой обаче не показа неуважение и нищо грубо не бе казано“ заяви играч от тима, пожелал анонимост. 

Клей Томпсън се завърна за Голдън Стейт след заболяване и вкара 28 точки, Кевин Дюрант помогна с 21 и 11 асистенции, а ДеМаркъс Къзънс добави 18 точки за успеха, който бе изкован в последната част с 27:15. Стеф Къри остана само с 14 точки, след като пропусна първите си 8 стрелби, но това не се оказа фатално. 

Така Голдън Стейт подобри баланса си до 37-15 и продължава битката с Денвър за първото място в конференцията. Лейкърс пък са с показатели 27-26 и изостанаха още от градския съперник Клипърс, който е 8-и с 29-24.