Филаделфия 76 определено прави сериозен опит да стигне до финала в НБА и защо да не погледне към първата си титла от 1983-а година насам. 

Тимът, който разполага с три звезди в лицето на Джоел Ембийд, Бен Симънс и Джими Бътлър, ще добави 4-и сериозен играч към селекцията си, след като се договори с ЛА Клипърс за Тобаяс Харис, който има по 20,7 точки средно през сезона, при 49% стрелба от игра 42% стрелба от тройката. 

Крилото определено ще превърне Севънтисиксърс в сериозен фаворит в Източната конференция, където Торонто, Бостън и Милуоки също имат сериозни амбиции. 

Освен Харис към Филаделфия ще поемат Бобан Марянович и Майк Скот, а тимът от Лос Анджелис привлича младока Ландри Шамет, Уилсън Чандлър, Майк Мускала и два избора от първия кръг на драфта в бъдеще. 

Договорът на Тобаяс Харис изтича през лятото, като той е в същата ситуация като Бътлър, така че дори и нещата да не се получат и те да решат да напуснат, Филаделфия ще остане с Ембийд и Симънс, около които да гради отбор. 

Клипърс пък си осигуряват още свободни пари, млади играчи и избори от драфта, като се превръщат в доста привлекателно място за суперзвездите и могат дори да погледнат към Антъни Дейвис, тъй като имат възможност да подпишат два максимални договора.