Деймиън Лилард вкара 29 точки, за да помогне на Портланд да прекъсне серията на Голдън Стейт от 5 поредни победи след успех със 129:107. 

Голямата разлика обаче бе изкована в последните минути, след като мачът бе равностоен почти през цялото време, преди в средата на последната четвърт да се стигне до напрежение между играчите. 

Първо Зак Колинс и Клей Томпсън размениха реплики и получиха технически нарушения, а след това Дреймонд Грийн фаулира твърдо Колинс и реферът отсъди груб фаул от първа степен, което вбеси треньора на шампионите Стив Кър. 

Наставникът побесня и счупи клипборда си, крещейки в лицето на рефера, който не се поколеба да го изгони. По това време домакините водеха със 110:103, но след това реализираха 5 поредни наказателни изстрела, а след тройка на Джейк Леймън всичко бе ясно. 

Демаркъс Къзънс получи почивка за Уориърс, които бяха и без ключови резерви като Андре Игуодала и Шон Ливингстън. Кевин Дюрант и Стеф Къри вкараха по 32 точки за калифорнийци, които загубиха едва за 2-и път в последните си 18 срещи. 

С баланс 41-16 те остават лидери на Запад, докато Портланд е 4-и с 34-23, като часове преди мача стана ясно, че се подсилва със свободния агент Енес Кантер, който подписа до края на сезона и това определено изглежда отличен ход за Пионерите.