Барселона спечели един от най-драматичните финали в историята на испанския баскетбол, след като надви Реал Мадрид с 94:93 след продължение и грабна за втора поредна година Купата на Краля. 

Мачът ще се помни дълго, тъй като предложи невероятни емоции, обрати и моменти, както и от груби съдийски неточности в последните секунди. 

Белите могат много да съжаляват, тъй като малко преди края на третата част водеха със 17 точки, на старта на последната авансът им бе 14, но го загубиха страшно бързо след серия тройки на съперника и след това двубоят тръгна кош за кош. 

В последните секунди при 3 точки за Барса Факундо Кампацо бе фаулиран от тройката, но изпусна при третия си опит. Клавер овладя, но и той успя само при един от опитите си. Реал имаше последен шанс и Серхио Юл прати мача в продължение с кош със сирената. 

В добавеното време Барса успя да дръпне с 92:87 20 секунди преди края, но Антъни Рандолф вкара тройка, след което започнаха изцепките на съдиите. Първо те подминаха откровено нарушение срещу Крис Сингълтън от каталунците, който тръгна да забива, а Рандолф му отнесе главата. 

В ответната атака пък свириха много леко нарушение срещу Джейси Каръл, който при това реализира, а след като вкара и от линията Реал поведе с 93:92 4,3 секунди преди края. 

Барса имаше последен шанс, като топката стигна до Анте Томич, който опита да вкара с подминаване, но не успя и изглеждаше, че Белите триумфират. Реферите обаче преразгледаха положението и зачетоха коша, макар че при поднасянето на Томич топката първо докосна ринга и след това таблото, а те прецениха, че е обратното и така Барса триумфира, въпреки че със сирената Юл почти отбеляза зад центъра. 

Тома Йортел бе избран за МВП, след като вкара 22 точки за победителите. Виктор Клавер добави 15, а Анте Томич вкара 14. За Реал Факундо Кампацо се отчете с 19, но Белите вече водят само с 2 купи пред Барса при 27-25.