Феновете на Бостън Селтикс са силно притеснени от колебанията през сезона, но тази нащ тимът им даде сериозни поводи за оптимизъм. 

Гордън Хейуърд напомни за себе си с 30 точки, а Кайри Ървинг добави 19 и 11 асистенции, за да могат Келтите да сразят шампиона Голдън Стейт със 128:95 при това в Оукланд!

Загубата с 33 точки бе най-лошата за Уориърс в ерата на Стив Кър, като тимът е с 5 загуби в последните си 8 мача, което показва, че нещата в отбора не са добре напоследък. 

„Още от началото се видя, че не сме на ниво. Просто подтичвахме, а така баскетбол не може да се играе. Липсваше ни енергия и интензитет и това бе крайно разочароващо“ заяви Кър, чийто тим изоставаше с 48:73 още на почивката. 

„Бяхме пределно мобилизирани през цялото време и случилото се  е окуражаващо да си спомним на какво сме способни“ заяви треньорът на Бостън Брад Стивънс, чийто тим спечели едва за втори път в последните 7 мача и с баланс 39-26 остава 5-и на Изток. Въпреки лошата си серия пък Голдън Стейт е лидер на Запад с 44-20.