Хърватското крило Марио Хезоня може и да не оправдава напълно очакванията към себе си, но снощи направи чадър на ЛеБрон Джеймс в Меката на Баскетбола – „Медисън Скуеър Гардън“ и така запази победата на Ню Йорк над ЛА Лейкърс със 124:123. 

Никс наваксаха изоставане от 11 точки за по-малко от 4 минути в края, за да стигнат до обрата. Краля имаше шанс да донесе победата, играйеки един на един срещу Хезоня и опита изстрел с изтегляне назад, но съперникът му бе подготвен и блокира чисто топката, за да запази успеха. 

Това така или иначе бе ужасна последна четвърт за ЛеБрон, която се оказа най-лошата в кариерата му, тъй като никога до момента той не бе изпускал 11 изстрела в една част, а сега завърши 4 от 15. 

„Да, разочарован съм, че не успяхме да затворим мача и не направих неубходимите отиграмания в края. Реално обаче, не мисля, че разликата между нас и тях е чак толкова голяма, тъй като и двата отбора няма да бъдат в плейофите“ заяви Джеймс, чийто тим е с баланс 31-39, какъвто бе и през миналата година след 70 мача. Досега негов най-слабото постижение на негов отбор е от първата му година – 35-47 с Кливланд. 

Хезоня стана едва 6-ият, който блокира стрелба на ЛеБрон в толкова решаващ момент от мач. „Той просто пропусна стрелбите си. Ако смяташ, че ти си причината за това, значи си идиот“ коментира скромно хърватинът.