Треньорът на ЛА Клипърс Док Ривърс може да поеме градския съперник Лейкърс след края на сезона, твърдят слухове отвъд Океана. 

Въпреки идването на ЛеБрон Джеймс Езерняците ще останат извън плейофите и натискът върху наставника Люк Уолтън е сериозен. В същото време, въпреки сериозните промени в отбора, Клипърите ще бъдат част от елиминациите, което е още  едно доказателство за работата на Ривърс, който спечели титлата с Бостън през 2008. 

Специалистът обаче очаквано отхвърли такава възможност и дори разкри, че в началото на сезона принципно се е разбрал с ръководството за удължаване на контракта си с Клипърс. 

„Аз имам работа, а Лейкърс си имат треньор. Няма да ходя никъде. Ще бъда тук, докато собственикът ме иска и планирам да бъда част от организацията дълго време“ отсече Ривърс, чийто тим победи Индиана със 115:109, за да се подобри до 42-30 и макар и да е 8-и в конференцията, никак не е далеч до 3-ия Хюстън, който е с 45-26. 

Иначе Лейкърс допусна нова загуба, този път със 101:115 при гостуването си в Милуоки. Суперзвездите ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокумпо не играха заради леки контузии, но класата на Елените отново се видя и те се подобриха до 53-18. Загубата бе 9-а в последните 10 мача за калифорнийци. 

Останалите резултати: Шарлът – Филаделфия 114:118, Атланта – Хюстън 105:121 (Джеймс Хардън завърши с 31 точки и подобри рекорда на Къри по опити от тройката за един сезон, като вече е стрелял 890 пъти, от които е вкарал 316), Минесота – Голдън Стейт 107:117.