Брадата избухна отново с 57 точки, които обаче не бяха достатъчни и Хюстън загуби от Мемфис със 125:126 след продължение в драматичен сблъсък. 

Джеймс Хардън обаче отново направи нещо историческо, след като записа повече от един мач с поне 50 точки срещу един съперник в рамките на един сезон. Той вкара отново 57 на Гризлис през януари и се нареди до Коби Брайънт и Майкъл Джордън. 

Гардът стигна 50 точки за 7-и път за кампанията и се превърна в едва вторият, който прави подобни мачове в 5 поредни месеца. Другият, който го е правил е Уилт Чембърлейн. 

Брадата върна Ракетите в двубоя само както той умее, след като отборът му губеше с 19 точки на старта на последната четвърт. Серия от 17:2 в нея обаче, при която плеймейкърът наниза 15 точки, ликвидира по-голямата част от изоставането. Три наказателни удара пратиха мача в продължение. 

В него Хардън вкара всичките 10 точки за отбора си, който стопи пасив от 117:123 в последната минута, за да изравни при 125:125. Нарушение на Клинт Капела срещу Йонас Валанчунас обаче, в последната секунда, прати литовеца на линията и се един точен опит, той донесе успеха. Центърът завърши с 33 точки, а Майк Конли вкара 35 за победителите. 

Въпреки поражението тексасци продължават да държат третото място в конференцията с баланс 45-27, но преднината им пред Портланд, Юта, Сан Антонио, Клипърс и Оклахома Сити не е голяма.