Ужасяваща контузия разтърси НБА, след като центърът на Портланд Юсуф Нуркич счупи зверски левия си крак при победата над Бруклин със 148:144 след 2 продължения. 

Босненецът пострада в средата на вторите допълнителни 5 минути, когато при борба за топката падна под коша на Мрежите, а кракът му остана под тялото и се огъна по неестествен начин. Става въпрос за счупване и на двете кости на крака. 

Баскетболистите на Нетс се разбягаха ужасени от гледката, а медицинските екипи и на двата отбора се струпаха, за да окажат помощ на играча, който бе изнесен на носилка и бе откаран в болница, но му предстои дълго възстановяване. 

„Направо ми се гади. Той е страхотен човек, като брат ми е. Отношенията ни са прекрасни и просто съм разбит от случилото се“ заяви лидерът на Трейл Блейзърс Деймиън Лилард. 

Преди травмата Нуркич записа 32 точки и 16 борби, а Портланд навакса 10 точки изоставане в последните 6 минути на редовното време, за да вкара мача в продължение, а след това и да го спечели, като си осигури участие в плейофите. 

„В съблекалалнята бе тихо. Просто нямаше как да се зарадваме. Контузията на Нурк е опустошителна“ заяви треньорът Тери Стотс, чийто тим продължава да е 4-и на Запад с баланс 46-27, но това е сериозен удар върху отбора, тъй като центърът имаше средно по 15,4 точки и 10,3 борби на мач. 

Звездите от лигата веднага изразиха подкрепата си към Нуркич, който е изключително позитивен човек, но сега няма да играе вероятно около година.