Неприятната новина за Голдън Стейт Уориърс и феновете на отбора е факт: ДеМаркъс Къзънс скъсал мускул в бедрото и е аут да неопределено време. 

Центърът пострада в началото на двубоя срещу ЛА Клипърс, като пострада без да има контакт с противник, а при преследването на една топка. На практика се очаква той да е аут до края на сезона, което е много неприятна новина за Войните. 

Къзънс отсъстваше почти година заради скъсан ахилес и след като се завърна се включи много добре в състава на калифорнийци, записвайки средно по 16,3 точки, 8,2 борби и 3,6 асистенции в 30 мача. 

Мнозина смятаха, че с него Голдън Стейт ще спечели третата си поредна титла без проблеми, но сега Стеф Къри и компания ще трябва да разчитат в подкошието на ветерана Андрю Богът, както и на тежкото крило Кевон Луни. 

Уориърс загубиха втория двубой срещу Клипърите, въпреки че в третата четвърт водеха с 31 точки и сега предстоят два мача в Лос Анджелис, които се очертават да бъдат доста трудни за тях, въпреки че талантът в отбора е безспорен.