Кевин Дюрант и Голдън Стейт набързо показаха, че случилото се в мач №2 срещу ЛА Клипърс  и сензационния обрат, който допуснаха, изобщо не им е повлиял. 

Крилото наниза 38 точки за 29 минути, а Уориърс отнесоха съперника със 132:105 в Лос Анджелис, за да поведат с 2-1 победи в плейофната серия. Мач №4 отново ще бъде в Града на Ангелите. 

Дюрант стартира  агресивно още от началото, за да покаже, че е решил да доминира срещу Патрик Бевърли, като в крайна сметка успя в 14 от 23 опита за стрелба, а отборът му дръпна с 41:24 след първата четвърт и не погледна назад. 

„Той атакуваше, бе активен и в двете фази на играта. Показа на всички, кой е Кевин Дюрант“ заяви треньорът на победителите Стив Кър. 

„Много хора смятат, че сигурно трябва да отговоря на физическото предизвикателство от Патрик Бевърли, но аз не съм такъв. Аз просто играя баскетбол и говоря по този начин“ коментира самият Дюрант, който изпревари Меджик Джонсън по точки в плейофите и вече има 3738 на 14-о място, като скоро ще надмине и Хаким Олайджуон. 

В другия мач на Запад Сан Антонио спечели срещу Денвър със 118:108 и поведе с 2-1, като ще бъде домакин и в мач 4. Гардът Дерик Уайт излезе на сцената с 36 точки за Шпорите и напълно надигра Джамал Мъри, който остана едва с 6 точки за Нъгетс.