Убийствена стрелба отдалеч прати Анадолу Ефес във финалната четворка на Евролигата. Турският тим надви Барселона с 80:71 в решаващия мач №5 и така спечели плейофната серия с 3-2 успеха. 

Домакините вкараха 17 тройки от 39 изстрела, което беше в основата на успеха в Истанбул и така Анадолу се завърна във финалната четворка на турнира за първи път от 2001-а година. 

През първото полувреме Барса играеше солидно в нападение и водеше почти през цялото време, преди Василие Мицич и стрелбата отдалеч да оставят домакините близо. 

Турският тим навакса изоставането си и след серия от 13:3 в последните 5 минути, Анадолу се оттегли на почивка с преднина от 47:42. 

В третата четвърт и двата тима направиха много пропуски и интригата се запази, но последната част започна с 2 поредни точни стрелби за домакините, които вдигнаха разликата до 67:57. 

В края Барса стопи изоставането си на 4 точки, но тройка на Адриен Морман от крилото 29 секунди преди края гарантира триумфа на домакините. Французинът вкара 18 точки, колкото и Шейн Ларкин, а по 11 добавиха Родриг Бобоа и Джеймс Андерсън. 

Така във финалната четворка във Витория между 17 и 19 май единият полуфинал ще бъде турски – Фенербахче срещу Анадолу, а в другия ще се срещнат ЦСКА Москва и шампиона Реал Мадрид.