Кевин Дюрант наниза 29 точки и игра силна защита в началото на мача срещу Джеймс Хардън, а Голдън Стейт отново надви Хюстън, този път със 115:109, за да поведе с 2-0 в полуфиналите на Западната конференция в НБА. 

Брадата получи неволен удар в лицето от Дреймонд Грийн в първата четвърт и трябваше да напусне, но след това се завърна, като завърши с 29 точки. 

Той бе освиркван сериозно от феновете заедно с Крис Пол, но в средата на последната четвърт наниза 7 поредни точки, за да доближи Ракетите до 89:92, след като тимът му изоставаше почти през цялото време. 

Стеф Къри, който пък напусна заради навехнат среден пръст на лявата ръка преди също да се завърне, наниза ключова тройка за 96:90, а след забивката на Игуодала,  два наказателни изстрела на Клей Томпсън и нова забивка на Грийн, шампионите дръпнаха с 12, след което задържаха аванса си. 

За разлика от първия мач Голдън Стейт намали сериозно грешките си, като завърши с 12, след като в първия двубой имаше 20. Клей Томпсън вкара 21 точки, Къри реализира 20, а Грийн отново бе солиден с 15, 12 борби и 7 асистенции. 

Всички титуляри на Ракетите завършиха поне с 13, като за разлика от първата среща Клинт Капела бе сериозен фактор с 14, 10 овладени топки и 2 чадъра, но и това не помогна на тексасци, които са в трудна ситуация преди двете си поредни домакинства.